03.10.2011

Cadouri pentru bătrînii din Centrul de Îngrijire Roman            Ziua Internațională a Persoanelor Vîrstnice a fost sărbătorită sîmbătă 1 Octombrie la Centrul de Îngrijire Roman. Acţiunea a fost iniţiată  de bibliotecarele Emilia Ţuţuianu, Doina Enea şi Silvia Mayerhoffer. Persoanele internate în Centrul de Îngrijire au primit cadouri oferite de deputatul Marius Neculai şi de  PS Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Deputatul Marius Neculai a dorit să marcheze acest eveniment, prin donarea unui televizor nou persoanelor internate la Centrul de Îngrijire Roman.
   "Această acțiune nu este singulară. Am încercat, de-a lungul timpului, să-i ajut pe semenii mei aflați în dificultate, nu doar într-o anume zi, ci prin acțiuni concrete și permanente. Dorința mea a fost ca în această zi specială să fiu alături de persoanele din Centrul de Îngrijire Roman, oferindu-le un modest cadou, care sper să le aducă un strop de alinare. Mulțumirea mea este cu atît mai mare cu cît alături de mine și-au dat concursul și alte două instituții romașcane importante", a precizat deputatul Marius Neculai.
      Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Asociația Culturală "George Radu Melidon" au împărțit vîrstnicilor din centru pachete cu dulciuri și cărți. 


       
             Astfel  consemnează şi ziarul Monitorul de Neamţ şi Roman din 3 Octombrie 2011: "Un gest simplu, firesc şi discret al bibliotecarelor Emilia Ţuţuianu şi Doina Enea, de la Biblioetca Municipală „George Radu Melidon” din Roman a adus un strop de bucurie în sufletele celor 50 de vârstnici asistaţi de la Centrul Social de Asistenţă şi Îngrijiri Roman. Sâmbătă 1 Octombrie cele două doamne au oferit un mic dar persoanelor din respectivul centru social. Gestul lor a fost sprijinit de Societatea Culturală „George Radu Melidon”, deputatul Marius Neculai şi de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.  
          „Viaţa , cu întregul ei arsenal de probleme constituie prezentul şi în acest prezent trăim, acest prezent îl simţim cu toată fiinţa noastră. Bătrân este cel „care nu mai trăieşte viaţa prezentului” spunea Tudor Vianu. Ziua internaţională a Personelor în vârstă, iniţiată de O.N.U. în anul 1990 ne ancorează în acest prezent. Ne-am gândit să venim în sprijinul celor 50 de vărstnici de la Centrul de Asistenţă Socială şi Îngrijiri Roman, alături de reprezentanţii Societăţii Culturale „George Radu Melidon” din Roman, de domnul deputat Marius Neculai şi PS Ioachim Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Domnul deputat a oferit un televizor de ultimă generaţie, iar reprezentanţii Societăţii Culturale „George Radu Melidon” împreună cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului au oferit dulciuri, fructe dar şi iconiţe şi cărticele religioase” a declarat Dna psiholog Emilia Ţuţuianu, iniţiatoarea acţiunii.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu